Ambalajele sunt una dintre principalele cauze ale poluarii solului. Ambalajele ecologice reprezinta solutia unui mediu mai curat, fiind biodegradabile si reciclabile.

 

Avantajele sunt multiple :


  • Minimizarea cantitatii de ambalaje utilizate (greutate si volum)
  • Minimizarea energiei utilizate pentru productie
  • Utilizarea de materiale reciclate si reciclabile
  • Utilizarea materialelor biodegradabile


Tipuri de ambalaje ecologice :


Ambalajul ecologic este facut din produse reciclate, produse reciclabile, materiale biodegradabile si materii prime regenerabile.


Ambalaje din material reciclat


  • Ambalaje din hartie – au o greutatea mica, pot fi imprimate usor si pot fi reciclate de mai multe ori prin utilizarea unei energii relativ mici.
  • Ambalaje din sticla : sticla este un material inert chimic si poate fi reciclat la infinit, aproape fara degradare. Dezavantajul este ca este greu si se sparge usor.
  • Ambalaje din aluminiu - sunt usor de reciclat si pot fi modelate in aproape orice forma. Pe partea de exploatare, minereul de aluminiu si fabricarea de aluminiu sunt procese mari consumatoare de energie.
  • Ambalaje din carton : cartonul reciclat poate fi refolosit in realizarea de ambalaje precum : cutii din carton, cutii cadouri, cutii arhivare, cutii depozitare, cutii transport, cutii caserate, cutii pizza, cutii autoformatate, tuburi carton, coltare carton, standuri carton.

 

Ambalaje din poliesteri sintetici biodegradabili


Aceste materiale avansate sunt rezistente la umezeala si se dezintegreaza in 12 saptamani, in conditii aerobe. Ele sunt adesea folosite ca acoperire pentru protejarea materialelor biodegradabile mai ieftine. Cea mai mare problema in popularizarea acestui produs este costul ridicat.

 

Cutii de carton ondulat sunt un alt exemplu de material de ambalare ecologic. Acestea sunt rezistente, usor de reciclat. Unele nu pot avea forta necesara pentru aplicatii specializate sau depozitare in stiva sau pot fi permeabile la apa. Acoperire lor cu poliester sintetic biodegradabil creste caracteristicile lor de performanta.

 

Fulgii din polistiren, biodegradabili, sunt de asemenea folositi in ambalare pentru protectia produselor fragile.

 

Clientilor dumneavoastra le pasa de ceea ce mananca. Ei cred ca alimentatia sanatoasa merita un ambalaj sanatos. De aceea, oferim furnizorilor de produse alimentare ambalaje ecologice.

Consumatorilor, de asemenea, le pasa de planeta. Ei cer solutii alternative de ambalare, care nu vor bloca depozite de deseuri sau care sa polueze oceanele.